Monitorizare calitate apă

Ai Automation a creat o metodă automată de monitorizare a calității apei din habitatul în care trăiesc peștii.
Aflați în timp real, prin interfața de monitorizare accesibilă prin browser a temperaturii, ph-ului sau cantitatea de amoniac și nitriți.

Temperatura

Variațiile de temperatură ale apei reprezintă un factor care provoacă sensibilitate multor specii de pești. Temperatura apei influențează în mod direct concentrația de oxigen dizolvat și alți parametri de calitate a apei cu impact în creșterea și dezvoltarea peștilor.

Monitorizare pH

Majoritatea speciilor de apă dulce sunt adaptate la un pH între 6.5 și 8. Scaderea pH-ului sub 6.5 duce la scăderea dramatică a supraviețuirii icrelor, iar aciditatea și toxicitatea apei crește considerabil, fapt ce duce la afectarea gravă a populațiilor de pești.

Amoniac și nitriți

În primă fază, rata de conversie a nutrienților în energie și în creștere, sunt influențate de concentrațiile ridicate de amoniac și nitriți. Peștii devin letargici, îți pierd energia, ajungând să crească lent. Mai apoi, în cazul în care nu este echilibrată cantitatea amoniacului și a nitriților, apa poate deveni toxică, ducând creșterea progresivă a mortalității populațiilor de pești expuse.

Turbiditate și conductivitate

Speciile de pești sensibile necesită mai multă atenție decât celalalte, pentru a le prelungi sporul de viață. În cazul acestor specii, turbiditatea și conductivitatea sunt parametri de calitate a apei a căror monitorizare este necesară.

Descoperă celelalte servicii pentru ferma ta piscicolă

Automatizările personalizate fermelor piscicole sunt gândite și implementate în așa fel încât să acopere toate sarcinile implicate în întreținerea unei asemenea afaceri. Totul devine mult mai simplu!

Control automat

Reglare automată
Rapoarte
Grafice
Monitorizare live

Dacă ai întrebări ia legătura cu noi!

Dacă aveți nevoie de implementare sau întrebări referitoare la procesul de automatizare a fermelor piscicole suntem la dispoziția dumneavoastră!