La AI Automation Initiative credem că viitorul societății și bunăstarea acesteia pot fi clădite investind în primul rând în generația următoare. Acest principiu este valabil în mai toate domeniile, chiar şi în cel al tehnologiei, în general și în cel al roboticii, în special.

Spre orizonturi noi, cariere mai bune, o viață mai bună

Astfel, pentru copiii de astăzi care sunt expuși la domeniul roboticii și prezintă interes pentru el precum și capacitatea de a asimila cunoștințele necesare, se pot deschide orizonturi extraordinare. Ei pot fi îndrumați chiar să aleagă automatizarea ca direcție de clădire a unei cariere solide, încă de pe băncile școlii.

Nu puține sunt exemplele de astfel de copii – tinere talente – care au ajuns să aducă contribuții remarcabile în diferite domenii de activitate sau să devină profesioniști de excepție. Aceste realizări personale nu ar fi putut fi atinse fără ca cineva – un profesor, un pedagog sau un sponsor – să nu vadă valoare în a investi în elevii sau studenții unor școli, dincolo de ceea ce se predă în mod obișnuit.

Ce anume am făcut noi?

Astfel, pentru că avem aceste convingeri, ne-am propus să contribuim în mod activ, susținut, pe termen cât mai lung, la încurajarea, instruirea și echiparea tinerilor dornici să învețe mai multe despre robotică.

Concret, inițiativa noastră a devenit realitate când am demarat o colaborare cu una dintre cele mai cunoscute instituții de învățământ arădene, și anume Colegiul de arte Sabin Drăgoi.

Roverul “Helios“

Colaborarea noastră a constat în susținerea echipei “Team Helios”,formată din tineri entuziaști pasionați de robotică și coordonați de D-na Farkaș Corina. Obiectivul lor a fost construirea unui robot de tip rover care urma să poarte numele echipei.

Satisfacția de a fi parte din succesul altora

Am avut plăcerea deosebită de a cunoaște și lucra cu această echipă în cadrul întâlnirilor de planificare și executare a acestui proiect unde le-am oferit idei, sfaturi și încurajare. În plus, am avut ocazia de a le dona o parte din piesele folosite de ei la acest proiect.

Satisfacția noastră a fost imensă. Am putut pune la dispoziția unor tineri frumoși și talentați toată experiența pe care am acumulat-o în mulți ani de experiență în domeniul roboticii.

Știm că efortul s-a meritat din plin întrucât proiectul a fost unul reușit și a adus și celor din Team Helios bucuria succesului. De asemenea, suntem încrezători că vom continua să colaborăm și pe viitor cu cel puțin la fel de multe rezultate bune.

Club de robotică destinat copiilor peste 6 ani

Un alt proiect caritabil care ne oferă șansa de a inspira și susține elevi în descoperirea roboticii este clubul de robotică destinat copiilor peste 6 ani din orașul nostru pe care l-am început în luna ianuarie 2021.

Proiectul constă în organizarea unor întâlniri săptămânale cu un grup mixt de elevi de la diferite școli din Arad, în care echipa Ai Automation Initiative le predă acestora lecții de robotică.

Lecțiile sunt oferite în mod gratuit și sunt menite să-i învețe pe copii noțiunile de bază ale roboticii și aplicațiile acesteia în diferite domenii de viață.

Deocamdată, grupul de viitori experți în robotică 🙂 este format din 6 elevi însă credem că în viitor li se vor alătura și alții. Vedem curiozitatea și entuziasmul lor de a descoperi lucruri interesante și ne bucurăm de fiecare întrebare pusă, de fiecare lucru înțeles și de fiecare proiect realizat împreună.

În plus, vedem cum tot mai mulți părinți realizează importanța unor astfel de activități și contexte de învățare informale ca alternativă la alte activități online sau offline care nu îi stimulează intelectual pe copii lor.

Mai jos vă prezentăm câteva fotografii cu activitățile noastre. Sperăm să fiți, la rândul vostru, inspirați.

Dacă doriți să aflați mai multe despre proiectele noastre, nu ezitați să ne scrieți pe contact@aiautomation.ro