RFID

[Radio Frequency ID]

RFID

[Radio Frequency ID]

Ce este un sistem RF-ID

Radio Frequency Identification (RFID) este un cip, sau etichetă RFID, atașată unui obiect care poate fi citit la distanță scurtă prin unde radio de către un cititor de etichete.

Aceste articole pot fi apropiate sau îndepărtate unul de celălalt și sunt folosite pentru numeroase procese. De la carduri de credit, la urmărirea inventarului până la emiterea de bilete. Componentele pot fi defalcate ca o etichetă (transponder), un cititor, o antenă și posibil o interfață. Uneori, cititorul și antena sunt închise într-o singură carcasă, alteori sunt două componente separate.

Este comună adăugarea unei arhitecturi pentru această interfață care poate traduce datele în alte protocoale de comunicație și/sau gestiona o rețea cu mai mulți cititori.

Sistemul Radio Frequency Identification

Integrare și utilitate

Etichetele RFID sunt aplicate practic la fiecare produs fabricat astăzi, de la îmbrăcăminte, la mobilă, produse medicale, electrocasnice și mașini. RFID este o parte integrantă a oricărui sistem automat de producție.

AGV and AGC
Consumabile
Alimentare combustibil
Bunuri
Controale procese fabrică
Identificare industrială
OEM & Custom Development
Identificare personal
și a vehiculelor
Vizibilitatea lanțului
de aprovizionare

… și multe altele.

Oferim soluții RFID integrate pentru mai multe industrii. Tehnologia RFID ajută la creșterea vitezei,
acurateței și vizibilității stocurilor, precum și a marjelor de profit.

Avantajele oferite de RF-ID

Simplificarea evidențelor contabile

Reduce costurile
de gestiune

Inventariere fără contact și fără greșeală

Identificarea prin radiofrecvență (RFID) utilizează câmpuri electromagnetice pentru a identifica și urmări automat etichetele atașate la obiecte. Un sistem RFID constă dintr-un mic transponder radio, un receptor radio și un transmițător. Când este declanșată de un impuls de interogare electromagnetică de la un dispozitiv de citire RFID din apropiere, eticheta transmite date digitale, de obicei un număr de inventar de identificare, înapoi către cititor. De exemplu, acest număr poate fi folosit pentru a urmări mărfurile de inventar.

Cum arată un sistem de bază RFID?

Ajutăm companiile să monitorizeze și să țină evidența activelor folosind RFID
Ajutăm companiile să monitorizeze și să țină evidența activelor folosind RFID
Unde se folosește tehnologia RFID și câte tipuri de etichete sunt?

Etichetele RFID sunt folosite în multe industrii. De exemplu, o etichetă RFID atașată unui automobil în timpul producției poate fi utilizată pentru a urmări progresul acestuia prin linia de asamblare, produsele farmaceutice etichetate RFID pot fi urmărite prin depozite, iar implantarea de microcipuri RFID în animale permite identificarea lor. Etichetele pot fi, de asemenea, folosite în magazine pentru a accelera procesul de comandă și pentru a preveni furtul.

1. Etichete pasive

O etichetă care poartă date, care poate fi RO (numai citire) sau RW (citire scriere), rămâne latentă până când este activată de semnalul RF al unui cititor. După ce sunt activate de cititor, etichetele încep să transmită datele sale înapoi către acesta. Etichetele au de obicei o viață infinită în ceea ce privește citirea și o viață finită în ceea ce privește cantitatea de scrieri, aproximativ 100.000 scrieri sunt posibile.

2. Etichete active

Sistemele RFID active folosesc etichete RFID alimentate de baterii care își transmit continuu propriul semnal. Etichetele RFID active sunt utilizate în mod obișnuit ca „balize” pentru a urmări cu exactitate locația în timp real a activelor sau în medii de mare viteză, cum ar fi taxarea. Etichetele active oferă un interval de citire mult mai lung decât etichetele pasive, dar sunt și mult mai scumpe.

Dacă ai întrebări ia legătura cu noi!

Dacă aveți nevoie de implementare sau întrebări referitoare la procesul de automatizare industrială, suntem la dispoziția dumneavoastră!